Nieuwtjes over Success for All leest u hier!

Trainingsdag leerkrachten 2017-2018

Op 29 augustus 2017 was de aftrap van het nieuwe schooljaar met alle scholen die werken met SfA. In de ochtend kon iedereen zelf de kracht van samenwerkend leren ervaren tijdens een workshop en is er gesproken over het belang van ouderbetrokkenheid. In de middag hebben de nieuwe leerkrachten kennisgemaakt met de SfA-pijlers. De leerkrachten die al langer met het programma werken hebben samen nagedacht over manieren om hun SfA-lessen nóg meer tot een succes te maken. Tot slot is met iedere jaargroep de handleiding voor de komende periode besproken, zodat iedereen goed toegerust van start kan gaan als de scholen volgende week weer beginnen!

Bezoek SfA Engeland aan Groningen

Van 3 tot 5 juli 2017 hebben we bezoek gehad van Susan, een ervaren SfA-coach uit Engeland. Ze heeft twee scholen in Groningen bezocht en veel tips en ervaringen gedeeld met de onderzoekers en de leerkrachten. Ook hebben we twee SfA-collega’s uit Zuid-Afrika en Duitsland ontvangen, zodat we van en met elkaar kunnen leren. We gaan weer vol inspiratie aan de slag!

SfABezoekJuli2017

Het internationale gezelschap op de foto.

V.l.n.r.: Surette (Zuid-Afrika), Susan (Engeland), Mechteld, Emmelien, Mariëtte, Kirsten, Marij, Ginette, Anouk (Duitsland), Kees, Tiny.

Bezoek Robert Slavin en Nancy Madden

Op 26 juni 2017 waren de grondleggers van Success for All, Robert Slavin en Nancy Madden, op bezoek in Groningen. Ze hebben een kijkje genomen in verschillende SfA-klassen en hebben, vanuit hun jarenlange ervaring met het programma, veel bruikbare tips kunnen geven. De dag werd afgesloten met een informele vraag & antwoord-sessie waarbij veel leerkrachten, SfA-facilitators en directeuren aanwezig waren.

Bezoek26juni2017